Purjehdusmitalien säännöt

Valtamerimitali_PM_14082014_MV Mitalin on suunnitellut Petteri Mattila

1§ Purjehdusmitali on perustettu valtameripurjehduksen edistämiseksi yhdistyksen jäsenten keskuudessa.

2§ Yhdistyksen hallitus myöntää purjehdusmitalit, saatujen purjehdustietojen, veneiden päälliköiden ja/tai veneiden miehistön selostusten perusteella.

3§ Vain jäsenenä suoritettu valtameripurjehdus oikeuttaa purjehdusmitaliin.

4§ Purjehdusmitali myönnetään yhdistyksen jäsenelle kirjallisen hakemuksen perusteella. Hakemus on jätettävä hallitukselle 31.10. mennessä. Hallitus voi myöntää purjehdusmitalin myös anomuksetta, mikäli se on muulla tavalla saanut tietoonsa luotettavia ja riittävän tarkkoja perusteita.
Purjehdusmitaliin oikeuttavan valtameripurjehduksen tulee olla suoritettu, tai useamman vuoden purjehduksen päättyneen edellisen purjehduskauden aikana.

5§ Hallitus on oikeutettu harkintansa mukaan poikkeamaan purjehdusmitalin vaatimusrajoista, mikäli se katsoo, että suoritus on sen laatuinen, että se on palkittava. Suurin arvo annetaan vaativissa olosuhteissa suoritetulle purjehdukselle. Palkatulla tai maksavalla miehistöllä suoritettuja valtameripurjehduksia ei oteta huomioon.

6§ Toistuvasta saman mitalitason suorituksesta jäsen voi hakea ja hänelle voidaan myöntää seuraavan, ylemmän luokan purjehdusmitali. Hakemukseen tulee liittää tiedot kaikista valtameripurjehdussuorituksista.

7§ Purjehdusmitalit on pyrittävä jakamaan vuosikokouksessa. Muissa tilaisuuksissa tapahtuva mitalien jako on myös tehtävä mahdollisimman juhlavaksi.

8§ Valtameripurjehduksella tarkoitetaan matkaa valtamerellä, jonka vain pysähdykset etappisatamissa keskeyttävät.

9§ Sponsoroituja kilpapurjehduksia ei hyväksytä mitalisuorituksiksi.

10 § Valtameriksi katsotaan Atlantti, Tyynivaltameri, Intian valtameri, Jäämeri ja muut suuret vesialueet jotka ovat em. valtamerien tapaisia. Hakemuksessa on lueteltava merkittävät etappisatamat päivämäärineen ja välimatkoineen.

11 § Suomen Valtameripurjehtijat ry:n purjehdusmitalit ovat:
• Hopeinen purjehdusmitali
• Kultainen purjehdusmitali

Hopeinen purjehdusmitali
Etäisyyden matkakohteeseen tulee suorinta tietä purjehdittuna olla vähintään 2400 mpk lähtösatamasta tai purjehdusvaltamerellä on suoritettu vaativissa olosuhteissa. Esimerkiksi näitä suorituksia ovat Karibian kierros, purjehdus Huippuvuorille, Jan Mayen, Grönlantiin.

Kultainen purjehdusmitali
Purjehduksella on kierretty ”pallo” tai purjehdus valtamerellä vaativuudeltaan on samaa tasoa ja kokonaismatka purjehdittuna tulee olla vähintään 35000 mpk lähtösatamasta. Esimerkiksi näitä suorituksia ovat Koillis- Luoteisväylän purjehdus, Kap Horn, Uusi Seelanti.

Helsingissä 5 pnä Marraskuu 2014

Suomen Valtameripurjehtijat ry

Hallitus