Suomalaisen venerekisteritodistuksen puutteelliset tiedot ovat tuottaneet valtameripurjehtijoille ongelmia maailman eri kolkilla. SVMP ry on nyt ollut yhteydessä TRAFIIN, joka nykyään vastaa tästä virallisesta alustodistuksesta. Tässä hyvät uutiset:

TRAFILTA voi nykyisin tilata erillisen 2-sivuisen rekisteriotteen, jossa kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Mikä tärkeintä, nyt alustodistuksessa on myös veneen nimi. Sen paikka lomakkeessa on keskivaiheilla, mutta nimen löytämisen helpottamiseksi voi itse käyttää vaikka keltaista ylimaalauskynää. Myös aluksen paino ja syväys ilmoitetaan sekä huomattavan tarkka kuvaus veneestä. Aluksen kotipaikka voidaan kirjata kohtaan ”Pääasiallinen käyttökunta”. Lomakkeen toinen sivu erittelee aluksen moottoritiedot ja omistajatiedot.

Tämä rekisteriote on erikseen tilattava TRAFISTA ja sen hinta on 15 €. Kohdassa ”Lisätietoja” tilaaja voi antaa niitä puuttuvia tietoja, joita ei ole perustodistuksessa.

Tilauslinkki on: https://lomake.fi/forms/pdf/TRAFI/G207