Purjeveneellä yksin maapallon ympäri

Matti Lappalainen syntyi välirauhan aikana Helsingissä, mutta siirtyi pian Pohjois-Karjalaan, missä kasvoi kesäisin pienen lammen rannalla. Talvella hän ei kasvanut paljon ja pysyikin aika pienenä, kunnes siirtyi koulua (perusteellisesti) käyneenä nuorukaisena takaisin Helsinkiin käymään lisää koulua ja alkoi kasvaa myös talvella saavuttaen lopulta normaalit mitat. (Vaimo oli kyllä kerran miellyttääkseen sanonut, että mitat olivat reilut.)

Go west young man!” – sataviisikymmentä vuotta sitten eläneen indianalaisen lehtimiehen John Lane Soulen kuolemattomat sanat polttivat Matin mielessä. Valmistuttuaan insinööriksi hän lähti Suureen Länteen. Matti oli oppinut kulkemaan vesillä, soutamaan ja kalastamaan jo nelivuotiaana, siis ennen kuin osasi uida, ja tämä oli koitua hänen kohtalokseen. Hyvät ihmiset pelastivat hänet kaksi kertaa hukkumasta. Lisäksi hän pelastautui pari kertaa omin avuin. Matti siis janosi vettä ja seikkailuja.

Palattuaan Suuresta Lännestä lähes yhtä köyhänä kuin oli ollut sinne mennessään hän asettautui meren äärelle ja alkoi toteuttaa unelmaansa hyvin hitaasti ja perusteellisesti niin kuin hänen tapansa oli. Ensimmäisenä 20 vuotena hän ei päässyt 20 kilometriä kauemmaksi asuinrannastaan. Mutta sitten kaikki muuttui. Matti osti purjeveneen ja pääsi heti ensimmäisenä kesänä 200 kilometrin päähän. Muutoksen pyörä alkoi nyt pyörähdellä vinhemmin. Seuraavana kesänä Matti purjehti jo ulkomaille ja nälkä kasvoi syödessä. Maailmanympäripurjehtijoiden kertomukset alkoivat kiinnostaa. Oli hankittava isompi vene, teräsvene. Sitten myyntiin tuli lähes vierestä Snoopy: 11 metriä pitkä ja kymmenen tonnia painava vanha terässluuppi. And the rest is history.

Matin_esite_up3_1

Lue lisää s/y SNOOPY:n matkasta täältä: http://www.snoopy.fi/?q=content/kirjaesittely