s/y Ninni  Grönlannin matkat
2013 Scoresbysundissa
heinä-elokuun vaihteessa 2013.

Jäät lähtivät juuri vuonosta kun saavuimme sinne 28.7., mutta suuret jäävuoret siellä seilaavat koko avovesikauden ajan. Matka Islannista sujui hienosti SW-tuulissa ja paluu reippaissa NW-keleissä. Erittäin heikot tuulet vuonossa,joten paljon konetunteja, mutta aurinko paistoi melkein koko ajan ja taimenia tarttui verkkoon. Polttoainetta saatavilla Ittoqqortoomiitista.

Kesällä 2015

s/y Ninnille 2015 jäätilanne Grönlannin itärannikolla oli aika vaikea, vuonoihin pääsimme vasta 6.8., kylläkin hienossa aurinkoisessa kelissä. Ankkuripaikkoina olivat Kraemerö, Ryberg Fjord ja Mikis Fjord jossa kuvan nalle tuli meihin tutustumaan.

Tuulet sillä rannikolla olivat erittäin heikkoja, mutta Tanskan salmessa melko reippaita, enimmäkseen koillisen suuntaisia.

Kuvat s/y Ninni Mikko Oksanen

Hekla Havn 2013  2013   Hekla Havn      Kraemerö 2015   2015 Kraemerö

Mikis Fjord Mikis Fjordi

m_324 2013

klikkaa kuvat suuremmaksi

m_374 2013