s/y Dyssel sunnuntaina 14.9.2014

 

Sandi-projekti

Sandi -projektimme perimmäinen ajatus on se, että olisi mahtavaa purjehtia pidemmälle ja kauemmaksi mitä meistä kukaan on koskaan purjehtinut ja samalla nähdä maailmaa.

Purjehdushankkeessamme on ollut mukana lukuisia ihmisiä, mutta varsinaisesti koko reissun purjehtii Arimo (kippari), Antti ja Ossi. 

Ossi (vas.), Arimo (kesk.), Antti (oik.)

Tarkoituksena olisi purjehtia Helsingistä ensin Kanariansaarille ja suunnata länteen ylittäen Atlantin valtameri. Tämän jälkeen purjehdimme ympäri Karibiaa, jossa aikomuksenamme olisi käydä mm. St. Lucialla, Mystiquella, Kolumbiassa, Cayman-saarilla, San Andrésin saarilla, Belizessä ja Kuubassa. Tämän jälkeen purjehdimme veneen takaisin Pohjolaan.

Purjehduksen ohella tutustumme reissun kohdemaihin, uimme, sukellamme ja vaeltelemme paikallisilla vuorilla. Myös surffitaitojen parannus on yksi pienemmistä reissun tavoitteista. 

Kirjoitamme tätä blogia enemmän tai vähemmän säännöllisesti, mutta tarkoitus olisi kertoa mitä kaikkea olemme päässeet puuhailemaan ja millä tavoin itse purjehdus etenee.

Olemme turkulaisia nuoria aikuisia (karkeasti n. 25-vuotiaita). Arimo ja Ossi ovat juristeja, kun taas Antti on insinööri.
 
Projektin suunnittelu – tai siinä vaiheessa vielä kaukainen unelmointi – lähti liikkeelle n. vuosi sitten, ollen kuitenkin vielä täysin ideatasolla. Asiat alkoivat hieman hahmottumaan talvella ja keväällä 2013, jolloin projektin porukka alkoi hahmottua. Huomasimme, että olimme kukin itseksemme pohtineet jo samantyyppistä hanketta aiemmin kuitenkaan sen enempää siitä mitään puhumatta.

Myöhemmin aloimme todenteolla kartoittamaan mahdollisuuksia siitä, että olisikohan tämä jossain määrin radikaalilta tuntuva hanke mahdollista ylipäätään toteuttaa – edes näin teoriatasolla. Tämän jälkeen alkoi aito selvitysproessi siitä, että mitä eri asioita pitää ottaa huomioon, miten paljon projekti kustantaa – ja niin, mihin olisimme sitten lähdössä.